Hirdetések

Tizenegy év után új igazgatóval folytatja munkáját a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház: a teátrumot az alapítás óta vezető Simon Lajos lemondása után a város önkormányzata Susán Ferencet, az eddigi produkciós igazgatót bízta meg a színház irányításával mindaddig, amíg pályázatot hirdetnek az igazgatói pozícióra és megválasztják a vezetőt.

A július elsejével kinevezett új igazgató – aki eddig produkciós igazgatóként az általános helyettese volt az eddigi direktornak – minden információval rendelkezik ahhoz, hogy az átmeneti időszakban vezesse a Zenthe Ferenc Színházat: elévülhetetlen érdemei vannak a megye első professzionális színi társaságának megalapításában, amelyért évtizedeken át dolgozott, többedmagával.

A mostani helyzetben sem egymaga kívánja intézni a napi teendőket, a jelenleg is dolgozó csapatból egyaránt számít a gazdasági igazgató, a művészeti vezető és a művészeti stáb, az értékesítés, a műszaki-technikai csapat és nem utolsósorban a színművészek összpontosított munkájára.

Elmondása szerint a tulajdonos, a színházat az állammal közösen működtető önkormányzat jelentős segítséget adott a váltás utáni munkához.

Susán Ferenc elmondta: támaszkodik a gazdasági igazgató Cene Katalin, és minden munkatárs segítségére, egyben a legfontosabb feladatnak a színház megfontolt gazdálkodása mellett a megszokott színvonalú munka megtartását tartja mennyiségben és minőségben egyaránt.

A társulat – miközben nyáron több tájelőadást játszik országszerte – készül a július végén induló Zenthe Nyár szabadtéri színházi fesztiválra, illetve hamarosan meghirdeti a 2023/2024-es évadra szóló felnőtt, ifjúsági, diák- és gyermekbérleteit is.