Hirdetések

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványát alaposnak találva a nyomozási bíró elrendelte egy 19 éves salgótarjáni férfi letartóztatását, akit több bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítanak.

A nyomozás adatai szerint a fiatal férfi 2023. június 21-én hajnalban a salgótarjáni autóbuszmegállóban beszélgetésbe elegyedett egy ittas emberrel, majd egy közeli boltban alkoholt vásároltak, és közösen elfogyasztották. A férfi felajánlotta a gyanúsítottnak, hogy az autóbusz indulásáig várakozzanak a közeli lakásában, ahol a két férfi „füst” nevű bódító anyagot is fogyasztott.

Beszélgetésük során a sértett elmesélte a vendégének, hogy az autója a ház előtt parkol, mire a gyanúsított elhatározta, hogy ellopja azt. Amikor a sértett a mosdóban volt, kutatást végzett, és magához vett egy csavarhúzót, amivel a visszaérkező vendéglátóját több alkalommal háton, mellkason és tenyéren szúrta. A könnyű sérüléseket szenvedett férfi ki tudott szaladni a lakásból, és segítséget kért.

A gyanúsított ezután a lakásból megszerzett indítókulccsal kinyitotta a sértett autóját, és elhajtott vele. Az időközben értesített rendőröknek a fiatalt csak hosszas üldözés után sikerült megállítani.

A fiatal férfi terhére róható továbbá, hogy 2023. május 21. napján egy salgótarjáni benzinkúton egy ismerőse autójában ült, és amíg a sértett bement az üzlethelyiségbe, hogy kifizesse a tankolt üzemanyag árát, a terhelt átült a volán mögé, és elhajtott az autóval, majd eladta azt.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a felfegyverkezve elkövetett rablás, a súlyos testi sértés kísérlete és a lopás miatt indítványt tett a büntetett előéletű férfi letartóztatására, melyet a nyomozási bíró az elkövető jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés veszélye miatt el is rendelt. A bíróság döntése végleges.