Hirdetések

Betegápolók és mentősök, valamint szimpatizánsok zarándokolnak Nógrád megye erdőin át Mátraverebély-Szentkútra, hogy megerősítsék istenkapcsolatukat. A nemzeti kegyhelyen Takács Péter államtitkár Orosz Lóránt kegyhelyigazgatóval együtt fogadja az érkező zarándokokat.

Mentők, betegápolók, egészségügyi dolgozók, illetve azok családtagjai és szimpatizánsok együtt zarándokolnak el minden évben, immár hatodik alkalommal a nemzeti kegyhelyre, hogy megerősítsék hitüket és áldást kérjenek az egészségügyi dolgozókra, munkájukra. Július 15-én, szombaton hajnalban indul a Lellisi Szent Kamill búcsú, amely egy templomi áldással veszi kezdetét, Szécsényben. A zarándokok a Cserhát-hegység településein és erdein mennek keresztül és az út során többször megállnak elmélkedni Komáromi Jób ferences szerzetes vezetésével. A 27 kilométeres, embert próbáló út Szentkúton ér véget, ahol a Portiuncula Alapítvány egy mentős önkéntese segítségével bakonyi sertésszelettel és galuskával vendégeli meg a zarándokokat. A 18.00 órás szentmisét György Alfréd bécsi kamilliánus provinciális és Komáromi Jób celebrálja. Másnap, a Kármelhegyi Boldogasszony búcsún Kocsis Fülöp hajdúdorogi metropolita tartja a szentmisét.

Nem kritérium, hogy vallásában elkötelezett legyen az, aki eljön velünk. A gyalogos zarándoklathoz akár menet közben is csatlakozhat bárki, aki az egészségügyben dolgozik vagy csak szimpatizál az ott dolgozókkal. Érdemes az út elején egy egyéni szándékot is megfogalmazni magunkban, amelyre választ várunk, mert a búcsú mindig segít letisztázni, hogy merre tart az életünk.

– mondta Dr. Bagó József a Portiuncula Alapítvány szóvivője.

További információ: www.szentkut.hu