Hirdetések

A Nógrád Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy fiatal párral és segítőikkel szemben, akik szervezetten kereskedtek drogokkal, egyikőjük bűnügyi felügyelet alatt állva is.

A vádirat szerint a férfi és a nő 2020 februárjában ismerkedtek meg, majd költöztek össze. A nő közmunkásként dolgozott, de kevesellték a fizetését, ezért kábítószer és új pszichoaktív anyagok kereskedelmére rendezkedtek be. Kapcsolataikon keresztül többféle kábítószert és dizájner drogot szereztek be, melyeket kiporciózva, folyamatosan árultak vevőkörüknek.

2020 októberében a bíróság a férfit – egy ugyancsak kábítószer-kereskedelem miatt folyó másik büntetőeljárásban – bűnügyi felügyeletbe helyezte, aki ezután otthonát nem hagyhatta el. Ez sem tántorította el azonban attól, hogy a lakásban ő maga, míg párja a lakókörnyezetben tovább árusítsa a kábító hatású anyagokat. A férfi az üzlet fenntartása, és a lebukástól való félelem miatt a beszerzési és szállítási tevékenységet „kiszervezte” szabadlábon lévő ismerőseinek, így még egy nő és két férfi csatlakozott hozzájuk, akiknek feladata a drogok, valamint a férfi élettársának a szállítása, továbbá a beszerzett anyagok tárolása volt.

2020 februárja és 2021 februárja között a vádlottak ilyen módon igen kiterjedt vevő kört – köztük kiskorú személyeket – tudtak ellátni különböző kábító anyaggal. A drogok ellenértékeként készpénz mellett ékszereket, zálogjegyeket is elfogadtak, ebből több millió forint haszonra tettek szert, mely bevételt egy lemezkazettában gyűjtötték. A nagy mennyiségű kábító anyagot és a lemezkazettát egy idő után egyik társukra bízták, tartva attól, hogy egy rendőri ellenőrzés keretében azt megtalálják náluk.  

A Nógrád Vármegyei Főügyészség a vádlottakkal szemben bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem és új-pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt emelt vádat, emellett a bevételt a rendőri ellenőrzés elől elrejtő társuk terhére pénzmosás bűntettét is felrótta. A vádiratban az ügyészség mind az öt elkövetővel szemben szabadságvesztés büntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy az ily módon megszerzett  bevétel elkobzását is rendelje el a törvényszék. A férfi a Törvényszék döntését letartóztatásban várja.