Hirdetések

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró elrendelte egy 22 éves moldáv férfi letartóztatását, aki illegális határátlépőknek nyújtott segítséget.

Hirdetések

A nyomozás adatai szerint a moldáv férfi 2023. július 1. egy román rendszámú autót vezetett a 2-es számú főúton, amikor Parassapuszta és Hont között rendőri ellenőrzés alá vonták. A 7 személy szállítására alkalmas járműben tíz, magát szír állampolgárnak valló személyt szállított, akik az országban való jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták, céljuk a magyar-szlovák államhatár illegális átlépése volt.

A nyomozó hatóság őrizetbe vette a férfit és az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt kezdeményezte a letartóztatását.

Az ügyészség a terhelt jelenlétének biztosítása és a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében indítvánnyal élt a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája felé, aki az ügyészi állásponttal egyetértve el is rendelte a kényszerintézkedést.

A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, így az nem végleges.