Hirdetések

Ismét ál-vízművesek bukkantak fel Nógrád vármegyében. Az áldozattá válás elkerülése érdekében kérjük Önöket, fogadják meg tanácsainkat.

Hirdetések

A szolgáltatók nevében elkövetett csalások hagyományos formája, amikor személyesen jelennek meg csalók az ügyfeleknél és a szolgáltató nevében próbálnak pénzt szerezni, vagy kihasználva a lakók figyelmetlenségét, eltulajdonítják értékeiket. Az elmúlt napokban ismételten felbukkantak olyan személyek, akik vízműves dolgozóknak nevezték magukat és állításuk szerint a víz minőségének ellenőrzése érdekében érkeztek a lakóházhoz.

Kérjük, fogadják meg a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztály tanácsait:

  • A szolgáltatók munkatársai mindig jól beazonosíthatók, céges logóval ellátott munkaruhát viselnek, valamint a gépjárműveken is jól látható az adott szolgáltató logója és neve.
  • A munkatársak rendelkeznek céges igazolvánnyal, amennyiben soron kívüli ellenőrzésre érkeznek, akkor is van náluk céges nyomtatvány, jegyzőkönyv. A lakásba csak a szolgáltató által rendszeresített fényképes, sorszámmal ellátott, a személyazonosító igazolvánnyal együtt érvényes okmánnyal rendelkező szakembereket engedjen be!
  • A vízművesek nem házalnak. Lakásban, eseti mintavételt, vagy belső csatornahálózat tisztítást csak és kizárólag megrendelésre végeznek, előre egyeztetett időpontban.
  • Abban az esetben, ha elengedhetetlen, hogy idegeneket engedjen be a lakásába, ne legyen egyedül, hívjon át szomszédot, ismerőst, közeli hozzátartozót! Ne hagyja egyedül, vagy felügyelet nélkül otthonában az ismeretleneket még rövid időre sem!
  • Amennyiben azt érzik, hogy valami szokatlan, a szolgáltató munkatársa előzetes értesítés nélkül érkezett, érdeklődjön az adott szolgáltató központi ügyfélszolgálati számán az ellenőrzésről!

A RENDŐRSÉG ÖSSZEFOGÁSRA KÉRI A LAKOSSÁGOT!

Ha szükséges, többször is hívják fel rokonuk, ismerősük figyelmét

a fentiekhez hasonló történetekre, bűnelkövetési módszerekre,

és mondják el nekik a rendőrség tanácsait.

Ha mégis bűncselekmény áldozatává válik, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon.