Hirdetések


A balassagyarmati Palóc Farkasok Labdarúgó Utánpótlás Egyesület (Palóc Farkasok) 2022-ben úgy döntött, kibővíti újabb sportágakkal a fiatalok mozgásfejlesztési lehetőségeit. A most induló úszás mellett a vízilabdázáshoz, továbbá az atlétikához is várják az új tagokat. A labdarúgás futsallal bővül, és megkezdik a férfi kézilabda utánpótlás nevelését is az új csarnokban Balassagyarmaton.

A balassagyarmati Révész László Tanuszoda mostantól nem csak az iskolai diákokat, az úszni vágyóakat, hanem a Palóc Farkasok új úszó szakosztályát is várja.

Fenyőházi Nagy Andrea az egyesület operatív igazgatója elmondta:

Célunk, hogy minden gyermek tanuljon meg úszni. Balassagyarmaton és a környékén még nem elterjedt, hogy a gyerekek uszodába járjanak, azonban a megfelelő infrastruktúra már megvan hozzá, a megfelelő szakképzett edzők is itt vannak az ország különböző pontjairól.

Gyermekkorban az élmény, a pozitív visszacsatolás elérése a cél. Először az a fontos, hogy megtanuljanak biztonságosan közlekedni a vízben, érezzék természetesnek a környezetet, hogyha elmennek nyaralni a Balatonra, vagy tengerpartra, ne történjen baleset – ezt erre már Petruska László, az úszó szakosztály vezetője világított rá.

Az úszósport népszerűsítésére Gyurta Dániel világbajnok is ellátogatott Balassagyarmatra. A rövid közönségtalálkozó keretén belül tanácsokkal látta el a fiatalokat. Gyurta szerint Nógrád vármegyében minden adott arra, hogy akár a balassagyarmati uszodából kerüljön ki a következő olimpiai bajnok.

Azt gondolom, a tehetség előbb utóbb úgyis utat fog törni magának. Ha van egy jó edző, egy támogató szülői háttér, akkor bármi meglehet. Az, hogy van itt egy nagyon jó uszoda, ez mindenképpen magával fogja hozni, hogy innen is kikerüljön egy nagy tehetség.

Az úszásoktatásra már nyáron nagy kereslet várható, ezért az egyesület saját tábort is indít, így azok, akik a forró hónapokban megismerkednek a lehetőséggel, az őszi időszakban nagy tapasztalattal folytathatják az egyesület tagjaként.