Hirdetések

Párakaput állítottak fel Balassagyarmaton a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ előtt, valamint szintén hűsítő párát szórnak a Civitas Fortissima téren lévő napernyőre szerelt fúvókák is. A harminc fok fölötti hőmérséklet a Nógrádban élők szervezetét is próbára teszi, ezért közösségi szintű kezdeményezést hirdetett meg a városi önkormányzat.

Akiknek napközben Balassagyarmat belvárosában van teendőjük, két helyen is megállhatnak felfrissülni: a Rákóczi út 12. számnál, a Városháza közelében a napernyő árnyékában párát szórnak az arra járókra, ahogyan a Rákóczi út 50. számnál, a Mikszáth Kálmán Művelődési Központnál is hasonló hűsítést kapnak a gyalogosok: a párakapun átkelve vízpermet enyhítheti a forróságot.

A balassagyarmati önkormányzat nevében a város polgármestere bejelentette: szerdáig a városi strandon ingyenes órát biztosítanak mindenkinek, a zárást megelőzően bárki díjfizetés nélkül betérhet a Kóvári úti fürdőbe.

Gaál Dénes a strandot működtető Gazdasági, Műszaki Ellátó Szervezető igazgatója érdeklődésünkre kifejtette:

A polgármester által bejelentett hírhez van még egy jó hír: összesen 2 órányi ingyenes strandolás érhető el kedden és szerdán is, hiszen a strandolás utolsó órája eddig is díjmentes volt, most pedig valójában további 1 órával bővült a kánikula miatt a lehetőség.

Vagyis július 18-án és július 19-én is 17-19 óra között mindenki ingyen juthat be a balassagyarmati strandra.