Hirdetések

A rendőrök egy nap alatt tetemes mennyiségű kábítószer forgalomba hozatalát akadályozták meg Nógrád vármegyében.

Nem tétlenkedtek a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, illetve a pásztói és a balassagyarmati rendőrök 2023. július 15-én, ugyanis három kábítószer kereskedőre és fogyasztóra is lecsaptak a vármegyében.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Műveleti Szolgálat munkatársai a szombati napon, pontosan 16 óra 21 perckor a Bercel-Csobánka pusztán megrendezett fesztiválon vontak ellenőrzés alá egy 24 éves férfit. A nagykőrösi lakos megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a több napos rendezvényen kábítószer-terjesztés céljából jelent meg. Kollégáink a rendőri intézkedés során a férfi táskájában többféle, nagy mennyiségű kábítószer gyanús anyagot, illetve készpénzt – 530 eurót és 553.000 forintot – találtak meg és foglaltak le. A helyszínen a rendőrök a szereket gyorsteszt segítségével megvizsgálták, amely kábítószerre pozitív jelzést mutatott. Az egyenruhások bruttó 122,3 gramm MDMA-t, 5,7 gramm kokaint, 9,6 gramm tömegű feltekert bélyegnek látszó papírt, amely közel 80 darab LSD bélyegnek felel meg, és 65,8 gramm ephedrint foglaltak le. Munkatársaink alapos csomagátvizsgálását is alátámasztja, hogy a férfinél megtalálták a rafinált módon kocsikulcsnak álcázott mérleget is.

A nagykőrösi lakost elfogták, előállították, kábítószer-kereskedelem bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Pásztói Járási Ügyészségen.

Másfél órával később, 17 óra 45 perckor – a Sörfesztivál ideje alatt – a Balassagyarmati Rendőrkapitányság körzeti megbízott egysége ellenőrzött Balassagyarmat belterületén, a Fáy András úton egy személygépkocsit és az abban tartózkodó három drégelypalánki lakost. Az egyenruhások a végrehajtott ruházatátvizsgálás során mindegyik férfinél kábítószer gyanús, kristályos anyagot találtak meg és foglaltak le. A 24 éves sofőr 2 alufóliába csomagolt pakkot, a 44 éves férfi 5 kis csomagot, míg a 75 éves 50 pakkot – összesen bruttó 9,5 gramm mennyiségben – kísérelt meg elrejteni a ruházatában az egyenruhások elől. A bűnügyi technikus által a szereken elvégzett gyorsteszt ketamin jelenlétét valószínűsítette, amely kábítószernek minősül.

A rendőrök a gépjárműben tartózkodókat elfogták, előállították, a 24 éves férfit kábítószer birtoklása vétség, míg 44 éves és 75 éves társait kábítószer-kereskedelem bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A két idősebb elkövetőt őrizetbe vették.

Fotók: police.hu