Hirdetések

Állandósult probléma lett Bátonyterenyén az illegális szemetelés. Akárhányszor szedik össze a mások által a közterületeken szétdobált hulladékot, mindig újratermelik azt ismeretlenek. Az önkormányzat tapasztalata szerint a városon áthaladók felelősek a szemetelésért, a rendőrök segítségét kérte a polgármester.

Nagy-Majdon József polgármester az önkormányzat képviselő-testületi ülésén hangoztatta, hogy sokkal aktívabb együttműködést vár a rendőrségtől a szemetelőkkel szemben. A városvezető szerint ez inkább segítségkérés, mert a közterület-felügyelők hatáskörébe tartozik a közterületi szemetelés kontrollja. Hasonló gond a mértéktelen italfogyasztás is, ami a városi morált is rombolja.

Sok tekintetben ez a kettő összefügg, hiszen az ingázó forgalom, amely mondjuk Ózd irányából Budapestre, Budapest felől Ózd irányába megy reggeli és délutáni időszakokban, bátonyterenyei trafikok környékén megállnak, megisszák a kávét, vagy a gyorsítót és ennek a különböző darabjait eldobálják, szétszórják. Én ezzel kapcsolatban kérném azt, hogy a kapitányság legyen olyan kedves picikét aktívabban fellépni ez ellen!

– fogalmazott Nagy-Majdon József a helyi renőrkapitánynak. Csík Csaba a bátonyterenyei rendőrség vezetője úgy reagált:

Megtörténtek a konkrét egyeztetések. (…) Ne okozzon meglepetést a lakosság számára, hogy heti rendszerességgel fogunk ilyen ellenőrzéseket tartani a közterület rendjének a növelése és javítása érdekében!

A város polgármestere nem mellesleg megjegyezte: véleménye szerint Bátonyterenyén jó a közbiztonság, sőt, egy országos közbiztonsági konferencián azt is elhangzott, hogy Nógrád összességében még a biztonságosabb helyek közé tartozik Magyarországon, amiért köszönet illeti meg a rendőrség minden munkatársát.