Hirdetések

Családias pikniket szerveztek Rétságon, a rendezvényen megversenyeztették a hamburgert készítő csapatokat, a közönség pedig ingyen ehette meg a versenyműveket. A győztes az ipolyinfo.com-nak elmondta, hogy az ízléseken nem lehet vitatkozni, de a jó receptnek van egy lényeges eleme.

Beszélgetéstől és nevetéstől volt hangos Rétság a hétvégén, ahol baráti grill partyt adott a helyi művelődési központ a városlakók számára. A party fő műsora három csapat versengése volt, feladatként sok-sok hamburger készítését kapták. A húsokat egyénileg ízesítették, grillezték, majd kínálták. A két tagú zsűriben egy profi vendéglátó, a balassagyarmat Food Maffia háziasszonya, Adamkó Krisztina és Rétság önkormányzati képviselője, Bakó Mónika kóstolt.

Mint ha egy street food fesztiválon adták volna. (fotó: Almási Zoltán/ipolyinfo.com)

Jakus Szilvia rendezvényszervező érdeklődésünkre elmondta, ez az első piknik Rétságon, amely utat tör több hasonló programnak a városban.

Tudatos választás volt a parkba szervezni ezt az eseményt, mert az a szándékunk, hogy a későbbiekben több programot is itt fogunk megtartani. Elsősorban zenés produkciók helyszíneként tud alkalmas lenni, de számunkra az a legfontosabb, hogy otthonos, a rétságiak számára baráti összejövetelek legyenek ezek.

– ismertette a jövőbeni terveket a Városi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója.

Az induló csapatok közül a Bahojtye nevű társaság nyerte el a party legjobbja címet. A zsűri szerint a lilahagymás ragu töltelék szokatlanul jól sikerült.

A győztes csapat tagja, Csoóri Miklós ismerteti a versenyművet. (fotó: Almási Zoltán/ipolyinfo.com)

Nem volt konkrét recept, hanem azt akartuk, hogy a hús minél egyszerűbb fűszerezésű legyen és szaftos maradjon, ez a lényeg. A hagymalekváron volt a titkos összetevő, ennek ízét itt kísérleteztük ki, és valószínű, hogy ez tetszett meg a zsűrinek is. Annyit elmondok, hogy kólát is tartalmaz, de a teljes receptet megtartjuk magunknak, hát ha lesz benne üzleti lehetőség.

– mondta nevetve a győztes csapat tagja, Csoóri Miklós.

A győztesektől azt is megtudtuk, hogy a csapat neve – Bahojtye – egy szókirakós játék eredménye, ugyanis, amikor Scrabble-t játszottak, már csak ezek betűi maradtak a játék végén, végül ezt alkották belőle, amit azóta is többször emlegetnek egymás között, most pedig értelmet is adtak neki, hasznos és nyertes szó lett belőle.

A közönséget elkényeztették ezúttal: az ingyen hamburgerek mellé ingyen üdítő is járt, a végén pedig Dj. Savage játszott az estébe nyúlóan.