Hirdetések

A szécsényi rendőrök rövid időn belül elfogták azt a 29 éves férfit, aki az egyértelmű tiltás ellenére vitte el ismerőse autóját.

A Szécsényi Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy Ludányhalásziban élő férfi ellen, aki 2023. július 26-án 15 óra körüli időben megjelent a településen élő ismerőse házánál azzal a céllal, hogy annak utcán parkoló autóját kölcsön kérje. A barátját nem találta otthon, ezért annak feleségétől kérte a járművet. Az asszony felhívta a férjét, majd a telefont átadta a férfinak, akinek a tulajdonos egyértelműen megtiltotta, hogy elvigye a gépkocsit, mert tudta, hogy nincs vezetői engedélye. A terhelt a beszélgetés befejezése után elkérte a nőtől az autó kulcsait azzal az indokkal, hogy a kocsival csak az udvarba áll be, azonban már a jármű beindítása előtt elhatározta, hogy a tiltás ellenére elviszi az autót. Ezt meg is tette, a gépjárművet beindítva a háztól elhajtott, majd különösebb cél nélkül a településen autózott, eközben felvette a faluban gyalogosan sétáló barátját. A megszerzett négykerekűvel a két férfi a vármegyeszékhely felé vette az irányt, azonban nem jutottak túl messzire. Az autóból a 22-es számú úton, Piliny település közelében kifogyott az üzemanyag, ezért az elkövető és utasa kénytelenek voltak félreállni a járművel a főút szélén. A 29 éves férfinek duplán nem volt szerencséje. Nem elég, hogy elfogyott a benzin, még egy szemfüles járőrpár is megállt mellettük rendőrautóval, akik alaposan utána néztek a járműnek és alkalmi sofőrjének. Az egyenruhások a férfit jármű önkényes elvétele bűntett elkövetése miatt elfogták és előállították a Szécsényi Rendőrkapitányságra.

A 29 éves elkövetőt gyanúsítottként hallgatták ki a szécsényi nyomozók, amely során elismerte a bűncselekmény elkövetését, és elmondta, hogy nincs vezetői engedélye, de nagyon szeret vezetni.