Hirdetések

Két csoportszobás minibölcsődét építenek a Pest vármegyei Letkésen. A település önkormányzata az MTI-vel közölte: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatán nyertek forrást a beruházáshoz, csaknem 294 millió forintot.

Ez az infrastruktúra-fejlesztés hiánypótló beruházás a környéken – hangsúlyozták, hozzátéve: az új bölcsőde megépítése megoldást nyújt a gyermekek elhelyezésében a községben és környékén élő édesanyáknak, lehetővé teszi, hogy a gyermekvállalás után ismét munkába álljanak. Megjegyezték: a bölcsőde megnyitása vonzóbbá teszi a települést a családot tervező fiataloknak, és ezzel hozzájárul a község és a régió elöregedésének megállításához. Mindemellett az intézmény új munkahelyeket is teremt majd – írták a közleményben.

A tervek szerint 2024 őszén nyitja majd meg kapuit az intézmény, amely 14 gyermek ellátására lesz alkalmas.

Az épület belső, fűtött alapterülete 125 négyzetméter, a terasz 55 négyzetméter.

Kitértek arra, hogy az energiahatékonyság és akadálymentesség biztosítása kiemelt jelentőséget kapott a tervezésnél. Az épület tetőszerkezetére 6 kilowattos napelemrendszert telepítenek, amely a teljes villamosenergia-fogyasztást fedezi majd, és így nagymértékben csökkenti a rezsiköltségeket.

A projekt európai uniós támogatással a Széchenyi Terv Plusz programban valósul meg.