Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

Szombat kora hajnaltól éjfélig negyven alkalommal kellett beavatkozniuk a Nógrád vármegyei tűzoltóknak a viharos időjárás miatt. Vasárnap reggel további három riasztás érkezett az igazgatóság műveletirányító ügyeletére.

A legtöbb esetben kidőlt fák és leszakadt faágak adtak munkát a hivatásos és önkéntes egységeknek. Többnyire a gyalogos- és a járműforgalmat akadályozták a kidőlt fák, de számos településen elektromos és távközlési vezetékeket is megrongáltak. Emellett több családi ház pincéjéből és garázsából is felgyűlt esővizet kellett kiszivattyúzniuk a tűzoltóknak.

Villám csapott egy körülbelül harminc méter magas fenyőfába Csécsén, a Madách úton. A villámcsapás hatására a fa törzse kettéhasadt, több épületet és a járműforgalmat is veszélyeztette. A pásztói és a gyöngyösi hivatásos tűzoltók, valamint az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei létraszer és motoros láncfűrész segítségével eltávolították a fát.

A szombati nap során a vármegye huszonöt településén kellett beavatkozniuk a nógrádi hivatásos és önkéntes tűzoltóknak. Személyi sérülés egyik eset során sem történt.

Hirdetések