Hirdetések

Meghallgatlak sátorral települnek ki a Ferences Szegénygondozó Nővérek hétvégén, a katolikus nemzeti kegyhely főbúcsúján, hogy a problémájukkal egyedül maradt, meghallgatásra vágyó testvéreknek segítsenek.

Együttműködésbe kezdtek a Ferences Szegénygondozó Nővérek és a Mátraverebély-Szentkúton szolgálatot teljesítő ferences szerzetesek. A nemzeti kegyhely főbb búcsúin jelen lévő nővérek egy Meghallgatlak sátort állítanak föl a liturgikus térre, hogy azok a hívek, akik szükségét érzik, leülhessenek velük beszélgetni.

Azt tapasztaljuk, hogy rengetegen, egyre nagyobb számban mennek gyónni a zarándokok, de akkor nincs lehetőség hosszabb beszélgetésre. Ezért vállaltuk azt a missziót, hogy legközelebb a Nagyboldogasszony-napi főbúcsún leülünk meghallgatni őket.

mesélte Kinga nővér, aki nagyon nagy ajándéknak tartja, hogy bizalmat szavazva nekik, megnyílnak előttük a hívek. Mint mondta, egyesek a gyógyulásukhoz kérnek közbenjáró imát, mások pedig konkrét segítséggel keresik meg őket vagy csak meghallgatásra vágynak.

A rend 14 tagja közül Kinga és Lucia nővér vállalta a misszió vezetését, akik többedmagukkal augusztus 13-án, 20-án egész nap, kivétel a szentmise idején, várják a rászorulókat.

Nagyboldogasszony szombatján már kora reggel érkeznek zarándokok a nemzeti kegyhelyre, majd a háromnapos ünnep alatt folyamatosan jönnek gyalogosan, autókkal és buszokkal. Összesen körülbelül tízezren vesznek részt az ünnepi szentmiséken, a szombat éjjeli keresztúton vagy az éjszakai virrasztáson. Vasárnap, a 11.00 órás misét Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek celebrálja. Szintén vasárnap, 10.00 és 13.00 óra között véradást is szerveznek Szentkúton, így is segítve a rászorulókat.

További információ, részletes program: www.szentkut.hu