Hirdetések

Véredben van a segítség! elnevezésű videókampánnyal buzdít véradásra a Magyar Vöröskereszt.

Hirdetések

 A szervezet csütörtöki közleményében azt írta, a kampánnyal azt szeretnék bemutatni, hogy egy egyszeri véradással három életet is megmenthet egy véradó.

Mint írták, a magyarországi vérkészlet biztosításához naponta 1600-1800 önkéntes véradóra van szükség, azonban az önkéntes véradás ki-kimarad a nyári teendők és programok közül. Ennek ellensúlyozására szervez nyári mozgósító kampányt a Magyar Vöröskereszt, amelyhez idén partnerként egy kreatív ügynökség is csatlakozott.

A közlemény idézi Váradi Mariannt, a Magyar Vöröskereszt véradásszervezésért felelős szakmai vezetőjét, aki elmondta, az önkéntes véradás különösen fontos társadalmi ügy. A véradást követően a háromféle vérkészítmény segítségével akár három beteg gyógyulását segíthetik.

Hozzátette: a Magyar Vöröskereszt csapata folyamatosan keresi az újszerű megoldásokat, hogy mindezt bemutassák és érzékeltessék. Bíznak abban, hogy a Véredben van a segítség! kampány jó eszköz ehhez, és minél többen éreznek motivációt az önkéntes véradáshoz.