Hirdetések

Nem hiába gyors állat, a nevével jelzett sportcipőnek is hamar lába kélt. A rétsági rendőrök azonban elfogták a hiú tolvajt.

A 24 éves alsópetényi lakos 2023. augusztus hónap elején több napot töltött a tereskei tónál, amikor egyik nap összetalálkozott régi ismerősével. A két férfi beszédbe elegyedett, majd a délutáni órákban elhatározták, hogy a pecázás után a szátoki ismerős otthonában töltik az estét. Másnap reggel a vendég elhatározta, hogy visszamegy horgászni, azonban előtte szétnézett a házban. A hálószobában megtalálta a sértett pénztárcáját, amelyből kivett 50.000 forintot, majd ezt követően felfigyelt egy pár sportcipőre is. Igaz kicsit már használt állapotban volt, de mégis úgy döntött kicseréli a saját lábbelijét a márkásabbra, majd abban Tereskére indult.

Az időközben hazatért vendéglátó észlelte, hogy az ingatlanból eltűnt a készpénze, illetve a cipője is. Felmerült benne a gyanú, hogy ismerőse lehet a tettes és bejelentést tett a rendőrségre. A Rétsági Rendőrkapitányság járőrei meg is jelentek a tereskei tónál, ahol megtalálták és igazoltatták a 24 éves férfit. Az egyenruhások felfigyeltek arra, hogy az alsópetényi lakos a keresett cipőt viseli a lábán. Ez által már nem volt kérdés, hogy az értékeket ő lopta el a házból.

A férfit – lábán a lopott sportcipővel – elfogták, előállították és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, amely során a bűncselekmény elkövetését elismerte.