Kerékpározás közben megsérült ember lementéséhez kérték a tűzoltók segítségét vasárnap délután Zebegényben, a hegyoldalon. A nagymarosi önkéntes és a váci hivatásos tűzoltók kötelek segítségével, hordágyon a sérült személyt a domboldalról lehozták, a mentőszolgálat munkatársainak átadták.

A Nagymarosi Önkéntes Tűzoltó Egyesülethez érkezett a riasztás vasárnap délután, miszerint egy középkorú külföldi hölgy eldőlt a biciklijével Zebegény közelében. A bejelentés alapján a hölgy egy meredek domboldalon feküdt és súlyosabban megsérült – adta hírül a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat a facebook oldalán.

A Nagymarosi Önkéntes Tűzoltók a Váci Hivatásos Tűzoltóságot, valamint a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálatot is értesítették, mivel feltételezhető volt, hogy nehéz terepről kell a sérültet lehozni.

A helyszínre érkező hivatásos és önkéntes egységek a sérültet egy meredek domboldalon találták meg. Az időközben kiérkezett Országos Mentőszolgálat munkatársai megállapították, hogy a hölgy feltehetően combnyaktörést szenvedett, és a szállítását nagyon óvatosan kell megoldani. A meredek domboldalon kötelek segítségével cipelték le a hivatásos és önkéntes egységek a sérült hölgyet a mentőautóig.
A mentősök a sérültet a váci kórházba szállították további vizsgálatok és ellátás céljából.

Forrás, fotó: Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat

Hirdetések
Hirdetések