Hirdetések

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói körözés alapján elfogták azt a 18 éves salgótarjáni férfit, aki a gyanú szerint társaival a vármegyeszékhelyen több nagy értékű rongálást és üzletszerűen lopás követett el.

A nyomozás adatai alapján a férfi három társával 2023. március közepén betört egy a vármegyeszékhelyen található stadion épületeibe ott kutatást végeztek. Az elkövetők a több emeletes klubház belső terét és melléképületét vandál módon megrongáltak és elloptak mindent, ami számukra értéket képviselt. A tettesek a lopással 1.300.000 forint, a rongálással 2.500.000 forint kárt okoztak.

A nyomozók a most elfogott fiatal férfi gyanúsítják azzal is, hogy július 24-én társával betört egy Salgótarján, Dózsa úton található telephely műhelyépületébe, és onnét benzinmotoros fűkaszát,  akkumulátoros fúrógépeket, szalagfűrészt és további szerszámgépeket lopott el 639.000 forint értékben.

A nyomozó hatóság által elrendelt körözés alapján a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Cserhát Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály (MEKTA) munkatársai a 18 éves férfit augusztus 23-án Salgótarjánban elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók – kihallgatását követően – őrizetbe vették.

A hatóság tagjai ugyanezen a napon előállítottak és pénzmosás bűntett elkövetésének gyanúja miatt kihallgattak egy 53 éves salgótarjáni férfit is, akinek az elkövetők értékesítették a lopott tárgyakat, és akinél a megtartott kutatás során más lopásokból származó értékeket is találtak a nyomozók.