Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

Július végéig ugrásszerűen nőtt az Egyesült Államokból, Dél-Koreából és Kínából érkező turisták száma a tavalyi azonos időszakhoz képest – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az MTI-vel.

Hirdetések

Éves összevetésben 35 százalékkal több amerikai vendég jött Magyarországra, kínai és koreai pedig csaknem négyszer annyi, mint 2022 első 7 hónapjában. Az Egyesült Államokból érkezők majdnem fele 45 év feletti, míg a távol-keletiek többsége ennél fiatalabb. Mindhárom ország turistái többnyire szállodákban laktak, a legnagyobb részük négycsillagost választott. A három ország vendégei közül az amerikaiak költötték a legtöbbet, csaknem másfélszer annyit, mint az átlag.    

Az MTÜ elemzései alapján a távoli országokból érkezőket általában a városnézés és a kultúra érdekli. A koreaiak sokszor érkeznek üzleti útra, munka vagy tanulás miatt is, míg az amerikaiak főképp az épített örökségre, a gasztronómiai különlegességekre és a termálfürdőkre kíváncsiak. Kínában a televíziós műsorok milliók érdeklődését kelthetik föl, és nemrég épp Budapest volt egy népszerű kínai műsor forgatási helyszíne – tették hozzá.

Bár a túlnyomó többség továbbra is a fővárosba látogat, egyre többen jutnak el vidékre is. Az amerikaiak körében Budapest után Esztergom, Siófok és Tokaj a legnépszerűbb, a koreaiak közül Siófok mellett sokan keresték föl a velencei szabadstrandot, míg a kínaiak számára Pécs és Szentendre a legvonzóbb vidéki úti cél Magyarországon – közölte az MTÜ.

Hirdetések