Hirdetések

Álmatlanság ellen alkoholt akart szerezni az a 40 éves rimóci férfi, aki először a helyi dohányboltba, majd a Szociális Boltba tört be. Ez utóbbiban a rendőrök tetten érték.

A nyomozás adatai alapján a rimóci férfi 2023. szeptember 2-án éjszaka nem bírt elaludni, ezért hajnalban elhatározta, hogy az álmatlanság ellen nagyobb mennyiségű alkohol gyors elfogyasztásával próbál meg nyugovóra térni.  A szeszes ital beszerzése érdekében útra kelt a település kihalt utcáin, és először a dohányboltot vette célba.  

Az üzlet ajtajának üvegét, majd ablakát egy kővel betörte, de az azokon lévő fólia egyben tartotta a nyílászárók üvegszilánkjait megakadályozva ezzel a bejutást. Mielőtt a férfi tovább próbálozott volna a bejutással eszébe jutott, hogy alkoholért indult, és az nincs a dohányboltban.

Ekkor felhagyott a további erőlködéssel, és megcélozta az alapítványi szociális boltot, amelybe a korábbi módszert alkalmazva – a kirakatüveg betörésével – bejutott. A terhelt az üzlet vevőterében először a biztonsági kamerákat törte le, majd – miközben egy kolbász majszolgatott – a pénztárgépeket rongálta meg a bennük lévő váltópénz megszerzése érdekében. A szeszesitalokhoz már nem jutott el, mert ebben megakadályozták az idő közben a helyszínre érkező járőrök. A 40 éves férfit a Szécsényi Rendőrkapitányság egyenruhásai a helyszínen elfogták és a rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók – kihallgatását követően – őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségen. A gyanúsított a lopással 22.000 forint, a rongálással 600.000 forint kárt okozott.