Hirdetések

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványára a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája letartóztatott egy 27 éves romhányi férfit, aki ellen lopás és rongálás miatt nyomoznak.

Az eljárás eddigi adatai szerint a férfi 2023. augusztus 29-én éjjel lakóhelyén betörte két parkoló autóbusz ablaküvegeit, az elsőből egy mobiltelefont és egy tolatókamera kijelzőt tulajdonított el, a másodikból pedig kitörte helyéről a bérletbeolvasó készüléket és megkísérelte ellopni a lezárt pénztárkazettában tárolt készpénzt.

A gyanúsított a lopással 120.000, az autóbuszok megrongálásával további 380.000 forint kárt okozott.

Még ezen az éjszakán öt parkoló autó szélvédőjét vagy ablaküvegét törte be, ezzel összesen 620.000 forint kárt okozva a tulajdonosoknak.

A Rétsági Rendőrkapitányság lopás bűntettével és rongálás vétségével gyanúsította meg a többszörösen büntetett előéletű férfit, aki ellen jelenleg is több büntetőeljárás folyik, és a fenti cselekmények elkövetését megelőzően egy hónappal szabadult letartóztatásából.

Az ügyészség ezért a bűnismétlés veszélyére tekintettel indítványt tett a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazására, melyet a nyomozási bíró el is rendelt.

A rendőrségi helyszínelés fényképei a https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/draga-ejszaka linken érhetők el.