Hirdetések

Mint arról hírt adtunk, 2023. szeptember 12-én, kedden a kora délelőtti órákban embercsempészt és migránsokat fogtak el a balassagyarmati művelődési központ közelében. A kisbusz a rendőrök elől menekült, amikor a nekiment a körforgalomban lévő egyik táblának, és ezzel forgalmi akadály képzett. A járműből azonnal szétrohantak a feltehetően illegális menekültek, akikért hajtóvadászat kezdődött.

A járókelők a rendőrök kiabálására lettek figyelmesek, amikor meglátták, hogy a körforgalom közepén megállt egy fehér teherautó, és annak csomagtartójából migránsok ugrottak ki.

Fotó: Almási Zoltán/ipolyinfo.com

Egy szemtanú elmondása szerint a magyar rendszámú kisbuszt már korábban is üldözte három rendőrautó a városban. Egy másik szemtanú azt mondta, húszan szaladtak vele szembe a kórház irányába, kisgyerekek, nők, férfiak egyaránt.

A balassagyarmati rendőrök már több mint 10 főt elfogtak, a többi menekültet jelenleg is üldözik. 10 óra előtt a városközpontban több helyen is járókelőket állítanak meg és igazoltatnak a rendőrök, valamint segítséget kérnek mindenkitől, aki információt adhat.