Hirdetések

A vadelütéssel végződő közúti közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében Nógrád vármegyében újabb vadriasztó prizmák kerültek kihelyezésre.

A Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság az idei évben újabb kétszáz vadriasztó prizmát szerzett be, amelyet a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közreműködésével 2023. szeptember 13-án helyeztek ki a 22-es számú főút három olyan szakaszán, ahol az elmúlt időszakban több alkalommal fordult elő vadelütéssel járó közúti közlekedési baleset.

A kék fóliás optikai vadriasztó prizmák az érkező járművek fényszóróinak a fényét megtörik és bevetítik arra a területre, ahol a vadak mozognak, így a jármű elhaladásakor egy stabil optikai riasztókerítés jön létre, ami várhatóan elriasztja őket a közúti forgalomtól.

Fotó: police.hu

Az optikai terelőoszlopra rögzített eszköz tartósan ellenáll a környezeti hatásoknak, a nagy hőingadozásnak, a magas hőmérsékletnek és a napsugárzásnak, egyéb időjárási viszontagságoknak, valamint a sózás maró hatásának is.

A telepített eszközök elősegítik a vadelütéssel végződő közúti közlekedési balesetek számának csökkentését.