Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósítja meg Nógrád vármegyében a TOP-1.3.1-15-NG1-2021-00006 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Nógrád megyében 2021” című projektet. A projekt részeként megújult a 2109-es jelű Aszód-Verseg-Szarvasgede összekötő út 4,1 kilométeres szakasza. A projektet a társaság bruttó 1,499 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósítja meg.

Hirdetések

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 4,1 kilométeren újult meg a 2109-es jelű út 13+005 és 17+131 kilométerszelvények közötti szakasza. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező mintegy bruttó 813 millió forintból valósította meg a beruházást. A projekt a TOP-1.3.1-15 kódszámú, Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés című felhívás keretében valósul meg.

A felújítás részeként a szakemberek gondoskodtak a meglévő burkolat profilmarásáról, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről, ezt követően kiegyenlítő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épült. Sor került a KRESZ táblák cseréjére, illetve új tartós burkolati jelek festésére.

A beruházás záró sajtóeseményén 2023. szeptember 19-én a jelenlévőket Becsó Zsolt, országgyűlési képviselő köszöntötte, majd beszédet mondott Bartal Tamás, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. igazgatósági elnöke, Skuczi Nándor, Nógrád vármegyei közgyűlés elnöke és Bakos József, Héhalom polgármestere.

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság és nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

Hirdetések