Hirdetések

A főút dejtári elágazójában ült egy fehér kutya, gazdáját várta, aki sosem jött vissza érte – a San Lazaro Állatvédő Alapítvány munkatársai a 22-es úton fogták be a kidobott állatot, aki most ideiglenes otthont talált náluk. Október negyedike az állatok világnapja.

Mignon – ez a neve a néhány napja befogott fehér kutyának, aki a 22-es úton azt várta, hogy újra eljöjjön érte gazdája. Az állatot az alapítvány önkéntesei egy bejelentés nyomán találták meg, de ő nem akarta, hogy elvigyék onnan. Dallos Szilvia a Hír TV ma reggeli adásában mondta el Mignon történetét, akinek életét éppen az Állatok Világnapján ünnepelhetik, mert így állatbarátok közé került.

Dallos Szilvia szerint Nógrád vármegye az országban nagyon rossz helyezést kapna a felelős állattartók rangsorában. A hamarosan megnyíló balassagyarmati állatmenhely működése ezért lesz fontos – közölte. Állítása szerint Magyarországon legalább egymillió kidobott kutya sétál az utcákon.

Az országban minden járásban kellene egy ebrendészeti telep, hogy pár év múlva csökkenni tudjon a kóbor egyedek száma. Az ivartalanítás és a felelős állattartás az elsődleges ahhoz, hogy a probléma ereje csökkenjen. Elképzelni sem tudják az emberek, hogy ezek a kutyák mennyit szenvednek! Nem lenne szabad, hogy 2023-ban itt tartsunk!

– mondta az alapítvány kuratóriumi tagja.

Hozzátette: a balassagyarmati kutyamenhely megnyitását követően szinte biztosan telt házzal kezdi meg a működését.