Hirdetések

Több ügyfél panaszát juttatta el egyszerre az ipolyinfo.com az MBH Bankhoz amiatt, mert nem lehet használni a pénzintézet megújult rendszerét. A hibát az ügyfélszolgálaton elismerik, azonban a bank hivatalos kommunikátora nem is akarta látni a problémát, ezért inkább egy előre legyártott választ küldött el nekünk.

Szeptember végére és október első napjaira időzítette a Takarbékbanból, az MKB Bankból és a Budapest Bankból egyesült új, MBH nevű pénzintézet a különböző informatikai rendszerek összekapcsolását, aminek eredményeként új, közös felhasználói felületet kívántak adni interneten bankoló ügyfeleiknek.

A munka nem sikerült, máig is ostromolják a telefonos ügyfélszolgálatot azok a vállalati ügyfelek, akiket érintett az átállás. A központi telefonszámon bejelentkező gépi hang sokszor azt közli, hogy a vonal túlterhelt, majd egyszerűen szétkapcsol.

Akiknek sikerül ügyfélszolgálati munkatárssal beszélgetni, nem minden esetben kapnak megoldást arra, miért nem sikerül az előzetesen levélben kiküldött azonosítóval és az sms-ben kiküldött kóddal bejutni az új felületre.

Az ipolyinfo.com-hoz négy panaszos fordult felháborodva azért, mert semmilyen érdemi nyilvános kommunikáció nincs az ügyben, volt olyan is, aki már a Magyar Nemzeti Bankhoz fordult, de ott hárítottak és visszamutattak az MBH-ra.

Az MBH Bankra panaszkodó egyik ügyfél a Magyar Nemzeti Banktól ezt a levelet kapta. (kép: beküldött)

A gondot egyelőre nem tudja az MBH sem, ezt az ügyfélszolgálati munkatárs bevallottan állította egy rögzített telefonhívás során: kiderült, hogy az ügyfél számára kiküldött azonosítónév nem is létezik a banknál, ezért hiába próbált belépni, a rendszer nem is ismerhette fel a nem létező azonosítót.

Az MBH Bankhoz fordulva megtudtuk, hogy nincs gond. Az ‘MBH Bank Kommunikáció’ aláírással érkezett válaszlevelük szerint minden rendben megtörtént, csak azok nem tudnak belépni a netbankba, akik rossz helyen keresik azt.

Fennakadást közülük azok tapasztalhattak, akik – az előzetes tájékoztatás ellenére – az elmúlt napokban vagy a régi online felületre, illetve alkalmazásba próbáltak belépni, vagy a régi jelszóval próbáltak belépni, és így a rendszer biztonsági okokból letiltotta a próbálkozásaikat.

– közölte az ipolyinfo.com-mal az MBH. Kérdéseink között konkrét példákkal ismertetett hibajelenségeket írtunk, de arra nem válaszoltak.