Hirdetések

A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt egy 34 éves férfi ellen, aki megszegte a vele szemben elrendelt kényszerintézkedés szabályait, előállítása során pedig kábítószer gyanús anyagot is találtak nála.

Hirdetések

A vád szerint a férfivel szemben a Budai Központi Kerületi Bíróság rablás bűntette miatt a mozgását nyomon követő technikai eszközzel való ellenőrzés mellett bűnügyi felügyeletet rendelt el. Magatartási szabályként előírta számára, hogy a tartózkodási helyéül kijelölt vanyarci ingatlant és az ahhoz tartozó bekerített helyet a mindennapi élet szükségleteinek biztosítása érdekében minden kedden és csütörtökön 11.00 és 13.00 óra közötti időben hagyhatta el.

A vádlottat a Pásztói Rendőrkapitányság járőrei 2021. szeptember 9. napján délután ellenőrizték, azonban felszólításra nem ment ki, a járőrök nem találták az ingatlan területén. A rendőrök ezt követően megkísérelték a vádlottat felkutatni Vanyarc településen, majd visszatérve a lakóházhoz észrevették, hogy gyalogosan közelít feléjük.

A férfi bement a házba, majd onnan az ingatlan egyik ablakán kiugorva a szomszédos telken át futva ismeretlen helyre távozott. Menekülés során a lábán elhelyezett elektronikus nyomkövető eszközt eltávolította, majd ismeretlen helyre elrejtette, ezzel 35.623 forint kárt okozott az Országos Rendőr-főkapitányságnak.

A szökést követő előállítása során ruházata átvizsgálása közben több kisméretű alufóliacsomagot találtak nála, melyekről kiderült, hogy kábítószernek minősülő anyagot, etil-hexedront tartalmaztak.

A járási ügyészség fogolyszökés és kábítószer birtoklás vétségével vádolta meg a szökevényt, és többszörös visszaesőként végrehajtandó szabadságvesztést és közügyektől eltiltás kiszabását, valamint a közel 178.000 forintos bűnügyi költség megfizettetését indítványozta vele szemben.

Az ügyben a Pásztói Járásbíróság dönt.