Hirdetések

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói elfogták azt a fiatalkorút és a társait, akik a városi vásárcsarnok több árusító bódéját feltörték, és onnan különböző értékeket vittek el.

Egy 17 éves ságujfalui fiú és három társa 2023. október 10-ét megelőzően a külső zsalugáterek lefeszítésével betört a salgótarjáni vásárcsarnoknál található árusító bódéba, és ott értékek után kutatott. Az elkövetők pénztárgépet vittek el onnan a benne lévő 20 000 forint váltópénzzel.

Október 11-én hajnalban a fiatalkorú a társaival visszatért az üzletsorhoz, és ugyanolyan erőszakos módszerrel, jelentős rongálási kárt okozva ismét betörtek ugyanabba az üzletbe, ahonnan akkor már üres kézzel voltak kénytelenek távozni. Ezt követően a szomszédos sütöde zsalugátereit is lefeszítették, ahonnan lisztet és kávégépet loptak el. Ugyanezen az éjszakán megkíséreltek egy ablakot befeszítve betörni a levéltár épületébe is, azonban ott nem jártak sikerrel, nem tudtak bejutni.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható fiatalkorú elkövetőt és a 19, valamint két 20 éves salgótarjáni társait a felderítőmunkának köszönhetően elfogták, és előállították a rendőrkapitányságra, ahol kihallgatták, mind a négyüket őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat.

A négy fiatal a nyomozók gyanúja szerint több vagyon elleni bűncselekménnyel és több gépkocsira elkövetett, jármű önkényes elvétele bűntettével is összefüggésbe hozható.

A betörésből származó tárgyakat a nyomozók a kutatások alkalmával megtalálták és lefoglalták, majd visszaadták a sértettnek.