Hirdetések

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa nyomán a bíróság elrendelte egy 43 éves nő és fia letartóztatását, akik egy éven keresztül értékesítettek új pszichoaktív anyagokat.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya bűnszövetségben, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folytat eljárást a gyanúsítottak, anya és fia ellen.

A férfi 2022. őszétől egészen elfogásáig, 2023. október 16. napjáig szerzett be új pszichoaktív anyagot, amelyet gyöngyösi ingatlanába, a lakóhelyére vitt és ott tárolt abból a célból, hogy azokat édesanyjával közösen, haszonszerzési céllal értékesítsék.

A gyanúsítottak rendszeresen és folyamatosan, hetente több alkalommal is értékesítettek különböző Nógrád vármegyei vásárlók részére új pszichoaktív anyagot lakásukon, illetve egyéb, előre egyeztetett helyszíneken.

A férfit 2023. október 16. napján délután a 3. számú főúton történt rendőri intézkedés és ezt követően végrehajtott eljárási cselekmények során közúti intézkedés alá vonták. A gépjármű átvizsgálása során abból nettó 542 gramm fehér színű, rögös állagú anyag került elő, amely új pszichoaktív anyagnak minősülő N-etil-norpentedront tartalmazott, a lakásukon további mintegy nettó 50 gramm ugyanilyen anyagot találtak a rendőrök.

A nő és fia letartóztatását a Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró a bűnismétlés veszélyére figyelemmel egy hónapra elrendelte.