Hirdetések

Egy budapesti és két vidéki kórház után hamarosan Balassagyarmaton és Salgótarjánban is kötelezővé tehetik újra a koronavírus ellen korábban használatos védőmaszkok használatát. Az ipolyinfo.com értesülése alapján növekvő mértékű fertőzöttséget mértek az elmúlt héten a két nógrádi város kórházában, ezért már kérik a látogatókat és a vizsgálatokra érkezőket, hogy hordjanak maszkot.

Olvasónk október 30-án délután küldte be nekünk annak a vizsgálati meghívónak a képét, amelyen a balassagyarmati dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet munkatársa maszkhasználatra kéri a pácienseket.

Az ipolyinfo.com szerkesztősége nem hivatalosan megtudta, hogy növekvő mértékű koronavírus fertőzöttséget mértek múlt héten Balassagyarmaton és Salgótarjánban is, ezért egy egészségügyi intézményekben egyelőre ajánlásként és kérésként megfogalmazva vezetik be a védőmaszk használatát.

Dr. Kubassek Péter balassagyarmati háziorvos érdeklődésünkre elmondta: az ő rendelőjében a koronavírus járvány végét követően is kötelező maradt a védőmaszk viselése, de – mint fogalmazott – más kérdés, hogy a betegek egy része ezt nem vette komolyan eddig.

Sokan nem tartják be a szabályt, mert nincs kötelezve senki. Nálam ez fontos, és kérem a betegeket, hogy hordjanak maszkot! Valóban újra terjed a koronavírus, és már lélegeztetőgépre is egyre többen kerülnek.

Cikkünk megjelenésekor a budapesti Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben, a budapesti Nyírő Gyula Központ Lehel utcai telephelyén, a győri Petz Aladár Egyetemi Oktatókórházban és a Tolna Vármegyei Balassa János Kórházban kötelező a védőmaszk használata.