Hirdetések

A salgótarjáni gyanúsított elismerte a jogellenes cselekmények elkövetését.

Egy 35 éves férfi szeptember 14-re virradóra egy vármegyeszékhelyen lévő építési területhez ment, majd az ott elhelyezett fabódé ajtaját feltörte és onnan több kábeltekercset, valamint egyéb értékeket vett magához. Távozáskor az udvaron parkoló munkagépek közül az egyik tanksapkáját lefeszítette és abból, valamint egy másik járműből közel 100 liter gázolajat csapolt le a nála lévő kannákba. A sértettnek közel négyszázezer forint kárt okozott.

Másnap éjszaka az elkövető Salgótarjánban, egy garázssor mellett álló, használaton kívüli gépjárműből erőszakkal kiszedte az akkumulátort, majd egy szintén ott parkoló személyautóról lelopta a négy kereket. A lopással ekkor közel kétszázezer forint kárt okozott.

Pár nappal később egy családi ház előtt álló gépjármű hátsó ablakát törte be, azonban ekkor értékek nélkül távozott. Később azonban visszatért ugyanehhez az épülethez és az ott parkoló másik gépjármű első oldali ablakát betörte, majd az ülés előtt elhelyezett akkumulátort kiszedte és ellopta.

A bűnlajstromot a férfi tovább tetézte azzal, hogy szeptemberben egy salgótarjáni családi ház udvarára is bement és az ott lévő gépkocsiból erőszakkal kiszedte és ellopta az akkumulátort, majd októberben egy idős asszonytól lopott tűzifát.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói a férfit elfogták, előállították és lopás bűncselekmények elkövetése miatt kihallgatták, beismerő vallomást tett.