Hirdetések

Új orvosi rendelőt alakítottak ki Salgótarjánban, az Acélgyári úton, az európai uniós támogatással megvalósított fejlesztés nyomán az egészségügyi létesítmény négy alapellátó praxisnak ad helyet.

Malina Tamás, a polgármesteri hivatal pályázati referense az MTI-vel közölte: az önkormányzat több mint 130 millió forint támogatást nyert el a beruházásra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán.

A projekt keretében négy alapellátást nyújtó praxist – fogorvosi rendelő, felnőttek két háziorvosi körzete, valamint hajléktalanok ellátására működtetett háziorvosi körzet – integráltak az új létesítménybe.

Ehhez felújították a kétszintes ingatlant, a szükséges rendelőhelyiségek mellett kialakították a személyzeti kiszolgálóegységeket, valamint a mosdókat, a tárolókat és a gépházat. Az épület korszerű nyílászárókat kapott, központi fűtést építettek ki, a délkeleti tetőre pedig napelemeket telepítettek.

A projekt része volt az Ady Endre úti védőnői körzet fejlesztése is: a szolgálat az alapeszközök és berendezési tárgyak mellett prevenciós eszközöket is kapott.