A címben szereplő mondatot állította vallomásában az a 26 éves férfi, aki Karancskesziből akart ellopni egy autót. A nyomozók jármű önkényes elvételével gyanúsítják.

A Karancskesziben élő férfi november 11-én éjszaka a község egyik mellékutcáján sétálva hirtelen ötlettől vezérelve betörte az út mellett leállított személyautó oldalüvegét, hogy „azzal menjen egy keményet”. A gépjárművezetés iránti vágyának csillapítását, a tomboló lóerők uralását már egy ideje nem gyakorolhatta legálisan, mert a hatóság nyomós okkal eltiltotta a járművezetéstől.

A férfi a kitört oldalüvegen benyúlt, és kinyitotta a kombi ajtajait. Filmekben látta, hogy a gyújtáskapcsoló vezetékeit kiszaggatva, azokat összekötve elindítható egy autó. Ezzel a módszerrel próbálkozott ő is, de nem járt sikerrel, ezért telefonon felhívta sógorát, hogy vett egy autót, azonban lerobbant, és vontatással indítsák be. Jött is a sógor a kocsijával. A 26 éves férfi végtelen leleményességgel pótolta a vontatókötél hiányát azzal, hogy a már birtokba vett autó biztonsági övét kivágta, és azzal kötötte össze a két járművet. A vontatással sem járt sikerrel az elkövető, mert többszöri próbálkozása ellenére sem indult el a motor, ezért a szomszéd utcában hátrahagyta a kombit, és a műszerfalon talált aprópénzt magához véve kedveszegetten távozott.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói az adatgyűjtés és a térfigyelő kamerák felvételei alapján rövid idő alatt azonosították a 26 éves helyi férfit, akit lakásán elfogtak és a rendőrkapitányságra előállítottak, kihallgatásán beismerő vallomást tett.

Hirdetések