Hirdetések

Egy férfi utcán parkoló gépkocsikat hirdetett meg eladásra, amelyek sose voltak a tulajdonában.

Hirdetések

A szécsényi rendőrök csalás gyanúja miatt kezdtek nyomozásba és a szálak egy 25 éves férfihoz vezettek, aki éppen börtönbüntetését tölti más bűncselekmény miatt.

A gyanúsított a büntetés letöltésének megkezdése előtt, még 2023 nyarán regisztrált egy gépkocsik értékesítésére létrejött weboldalon. Ebben még semmi törvényellenes nincs, azonban az eladó úgy gondolta, hogy utcán parkoló, általa ismeretlen személyek autóit kínálja eladásra. Egy kis idő elteltével jelentkeztek is vásárlók. A jászfényszarui lakos félrevezette a hívó feleket, azt állítva, hogy a sok érdeklődő miatt csak akkor tartja fenn nekik az autót, ha előleget utalnak. A megtévesztett vevőkkel megegyezett egy bizonyos összegben, amelyeket többen el is utaltak az általa megadott számlaszámra. Mivel a férfi a gépkocsik tulajdonjogával nem rendelkezett, így azokat a vevőknek átadni sem tudta, az átutalt pénzekkel együtt eltűnt és elérhetetlenné vált.

A szécsényi nyomozók a férfit csalás bűntett miatt kihallgatták, beismerő vallomást tett. A rendőrség az ügyben további sértettek jelentkezését várja. Amennyiben az Ön sérelmére hasonló módszerrel követtek el bűncselekményt, kérjük, hívja a 112-es segélyhívó telefonszámot vagy jelentkezzen személyesen a Szécsényi Rendőrkapitányságon!