Hirdetések

Drog, tartozás, megtorlás – brutális revans korábbi sérelemért. Fényes nappal támadtak állítólagos adósukra és annak várandós párjára Bagon. A Pest vármegyei rendőrök válaszul ellepték az évszakos utcákat.

Egy helyi férfi 2023 októberében új pszichoaktív anyagot vett J. Sándornétól, ám fizetni elfelejtett, ezért az asszony jussa behajtása érdekében gázspray-vel lefújta, majd elvette a pénztárcáját. A vevő testvére segítségével szerezte vissza bukszáját, amit nem sokkal később a J. család tagjai L. Lászlóval kiegészülve toroltak meg az utcán. A vevőre és várandós párjára támadtak, ütötték, rúgták őket, ahol érték, csoda, hogy könnyű sérüléssel megúszták. A támadásban részt vevők azonosítása, kapcsolataik feltérképezése közben körvonalazódni látszott egy főként rokoni alapon szerveződött csoport, amelynek tagjait vélt vagy valós sérelmeik megtorlása, illetve a meggazdagodás vezérelt. A realizálásra komolyabb erők felvonultatását látták indokoltnak a nyomozók, ezért a gödöllői rendőrökön túl további egységek érkeztek.

Egy hónappal később kék és piros villogók cikáztak Bagon, célirányosan indultak az egységek L. Lászlóért és a J. család három tagjáért. Fizikai ellenállás nélkül bilincseltek, a látványuk is elégséges volt ugyanis ahhoz, hogy bármiféle meggondolatlanság nélkül kövessék utasításaikat. A lakóhelyek átkutatásakor lefoglalt tárgyak is alátámasztják, nem riadnak meg az erőszaktól, ha pénzről vagy érdekeik védelméről van szó: buzogány, szamurájkard, símaszk, sőt, még egy kamu rendőrigazolványtok is előkerült.

Forrás: youtube.com

Az azóta letartóztatott L. László, J. Sándor és J. Csaba ellen minősített súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, J. Sándorné ellen önbíráskodás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság, amelyben azt is vizsgálják, köthetők-e hozzájuk további bűncselekmények.