Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

A Balassagyarmati Járási Ügyészség fiatalkorúak büntetőügyeiért felelős ügyésze vádat emelt egy szécsényi lány testvérpár és a velük lévő fiú ellen, akik egy nyáresti séta közben belekötöttek egy másik családba, majd a két férfit bántalmaztak is azok háza előtt.

Hirdetések

A vád szerint a három vádlott 2022. június 26-án este a sértettek szécsényi háza előtti útszakaszon sétált, amikor a 16 éves és a 18 éves lányokból álló testvérpár kötekedni kezdett az ingatlanuk előtt álló fiatal lánnyal és annak barátjával.

A fiú rászólt a két lányra, hogy hagyják őket békén és menjenek tovább, azonban ők egyre hangosabban szidalmazták őket.

A kiabálásra kijött a házból a fiatal lány édesanyja és édesapja is, akik a rendőrség értesítését helyezték kilátásba, erre a két lány körbefogta az anyát és felváltva lökdösték. Férje próbálta eltolni a támadókat, mire a harmadik vádlott a férfihez szaladt és nagy erővel hátralökte őt. A sértett a lökés következtében fejével a ház előtti vízelvezető árok betonszegélyére zuhant, rövid időre az eszméletét is elveszítette.

A házban lakó lány barátja ezt követően el akarta zavarni a vádlottakat a ház elől, akik el is indultak, egyikük azonban visszaszaladt és arcon ütötte a fiút.

A bántalmazott férfiak könnyű sérüléseket szenvedtek.

A testvéreket csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével, míg fiú társukat ezen bűncselekmény mellett könnyű testi sértés vétségével és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolta meg az ügyészség. Velük szemben a büntetéskiszabási elvek és a súlyosító és enyhítő körülmények figyelembe vételével próbára bocsátás, felfüggesztett fogházbüntetés és pénzbüntetés az indítvány.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

Hirdetések