Hirdetések

Japán restaurátorok újították fel a világörökségi Hollókő több régi épületének tornácát. A szakemberek egy televíziós műsor miatt utaztak Magyarországra, és ingyen vállaltak el javítási feladatokat.

Japán mesteremberek dolgoztak Hollókőn többek között a Falumúzeum és a Guzsalyas múzeum megújításán. Szabó Csaba, a falu polgármester az Ipoly TV megkeresésére azt mondta: örömmel fogadták az egyik japán tévécsatorna felajánlását, mert nem csak hasznos munkát végeznek, hanem Hollókő hírét is továbbviszik.

(foto: Litavszki Fanni/ipolyinfo.com)

A település polgármestere kiemelte: régóta jó kapcsolatot ápolnak a keleti országgal, sokszor dolgoztak már együtt dokumentum filmben, játékfilmben. Most is a Tokio TV kereste meg a világörökségi falut egy valóságshow forgatása alkalmából. A műsor célja, hogy japán mesteremberek, ács, festő, asztalos segítenek kijavítani, megújítani a településen szükséges munkákat, teljesen ingyen. A polgármester hozzátette: nem csak felújítottak a munkások, hanem segítettek az időseknek a ház körüli teendőkben is. Ezen felül a templom előtti padot is sikerült megújítaniuk. 3 napot töltöttek Hollókőn, ahonnan az útjuk következő állomása Románia volt.