Hirdetések

A Pest vármegyei MEKTO munkatásai ébresztették, majd bilincselve előállították azt a 70 éves férfit, aki családtagját zsarolta, zaklatta – a gyanú szerint.

Hetekig járt egyik családtagja nyakára a 70 éves férfi: először kedveskedve, majd fenyegetve próbált tőle több millió forintos anyagi segítséget kicsikarni. Tízmillióval indította a licitet, amit később 200 ezer euróra (hozzávetőleg 75 millió forint) módosított. A másik fél következetesen elutasította a „kérés” teljesítését, cserébe azonban fenyegetés érkezett: tönkreteszi őt és családját, hazugságokkal teli, rágalmazó információkat fog terjeszteni róla és vállalkozásairól, amivel ellehetetleníti és besározza. Családját sem fogja kímélni, ha nem kapja meg a pénzt.

Budaörsi rendőrökhöz eljutott információk feldolgozása és ellenőrzése után indultak Szentendrére. A hajnali ébresztő bilincseléssel és a ház átkutatásával folytatódott.

Forrás: youtube.com

J. Róbert tagadott, állítása szerint nem követett el bűncselekményt, ő csak egy több évvel ezelőtt kölcsönadott összeget akart visszakérni családtagjától.

A rendőrök őrizetbe vették, kezdeményezték letartóztatását, ám azóta szabadítaniuk kellett. Ettől függetlenül a büntetőeljárás zsarolás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyamatban van ellene.