Hirdetések

Meghalt egy férfi a kutyájával együtt egy kigyulladt házban szombat este a Nógrád vármegyei Egyházasdengelegen – közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Mukics Dániel azt írta, este fél nyolckor érkezett a katasztrófavédelemhez jelzés, amely szerint a településen füst áramlik ki egy épületből, és a házban van valaki.

A Rákóczi úton lévő, 130 négyzetméteres családi házhoz négy járművel vonultak ki a tűzoltók. Egy ágy és annak környezete égett öt négyzetméteren; a tüzet eloltották.

Az épület oltása közben egy férfi holttestét találták meg. A tűzben egy kutya is elpusztult. A tűz pontos keletkezési helyét, idejét és okát a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja.

Fotó: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Évente csaknem hétezer lakóépület gyullad ki Magyarországon, mégis csak elenyésző számban van a házakban füstérzékelő. Pedig ahol van füstérzékelő, ott a tűz keletkezésekor tudomást szereznek róla, így hamarabb meg tudják fékezni, időben ki tudnak menekülni. Ahol volt füstérzékelő, ott nem történt tragédia, sérülés, de még nagyobb tűz sem volt. A néhány ezer forintból megvásárolható füstérzékelőt a szoba közepén a plafonra kell helyezni – hívja fel rá a figyelmet a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.