Hirdetések

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró elrendelte egy 42 éves férfi a letartóztatását, aki a vele szemben elrendelt bűnügyi felügyelet alatt tört be társával egy salgótarjáni telephelyre.

Hirdetések

A gyanúsított 2023. december 10-én éjjel társával megjelent Salgótarjánban egy energetikai cég telephelyénél, ahol a hátsó kerítést mintegy 2 méter hosszan elvágták, és bemásztak, majd onnan hat köteg, összesen 150.000 Ft értékű, nagyfeszültségű elektromos áram vezetésére szolgáló alumínium sodronyt áttettek a kerítésen kívülre. A telephely biztonsági őre a biztonsági kamerán észlelte a lopást, és értesítette a rendőrséget, akik a helyszínre gyorsan kiérkezve az elkövetőket tetten érték.

A férfi cselekményét többszörös és különös visszaesőként követte el, legutóbb 2021 tavaszán szabadult büntetésvégrehajtási intézetből és a mostani cselekménye idején más ügyben bűnügyi felügyelet alatt állt.

Az ügyészség ezért a bűnismétlés veszélyének magakadályozása érdekében indítványozta a tolvaj letartóztatását, amit a nyomozási bíró el is rendelt.