Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

Eredményesen zárult az Ifjúsági Garancia kiemelt munkaerőpiaci program Nógrád vármegyében, ahol a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) segítségével 7,788 milliárd forintos vissza nem térítendő uniós támogatásból 6749 fiatal részesült anyagi támogatásban – közölte a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal hétfőn az MTI-vel.

Hirdetések

A Széchenyi 2020 program forrásából a Gazdaságfejlesztési Minisztérium és a vármegyei kormányhivatalok konzorciumában valósult meg ez a 2015. január 1-jén indult ernyőprojekt, amely munkaerőpiaci programok és egyéb szakmai, anyagi támogatások összefogásával kínált személyre szabott segítséget a 25 év alattiaknak.

A projekt nevében szereplő garancia lényege, hogy a 15-24 éves, nem tanuló és nem dolgozó fiatalok számára a járási hivatalok foglalkoztatási osztályai négy-hat hónapon belül valamilyen konkrét állást vagy az elhelyezkedést elősegítő képzési lehetőséget ajánljanak, ezzel gátolva tartós munkanélküliségbe süllyedésüket. Az Ifjúsági Garancia a kezdetektől nagy hangsúlyt fektetett arra is, hogy a 25 év alatti álláskeresők ne közfoglalkoztatottként lépjenek be a munka világába, első tapasztalataikat minőségi, számukra megfelelő munkahelyen szerezzék.

Az együttműködő partnereknek – felnőttképzőknek, munkáltatóknak, civil szervezeteknek, humánszolgáltatóknak – és a vármegyében tevékenykedő huszonnégy projektmunkatársnak köszönhetően az Ifjúsági Garancia nógrádi részprojekt híre több mint tizenötezer fiatalhoz jutott el, és az ifjúsági tanácsadók segítségét mintegy tizenegyezren vették igénybe.

Az ernyőprojektbe belépők közül a vállaltnál (6651) is több, 6749 fiatal részesült az Ifjúsági Garancia munkaerőpiaci program anyagi támogatásában. A program számos konstrukcióban kínált bér- és bérköltség-támogatási lehetőséget, képzési, illetve hozzájuk kapcsolódó utazási támogatást, továbbá segítette a távolabb elhelyezkedők lakhatását és a vállalkozást indítókat is.

A program forrásából részesülők nyomonkövetési eredményei igen kedvezőek: fél év elteltével 48 százalékuk olyan munkahelyen dolgozott, ahol (ön)foglalkoztatásuk támogatás nélkül valósult meg – írták.

Hirdetések