Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt egy 59 éves kelet-nógrádi nevelőszülő ellen, aki súlyosan veszélyeztette négy gyermek testi és érzelmi fejlődésé.

Hirdetések

Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kéri és azt javasolja, a nőt tiltsák el a nevelőszülői feladatok ellátásától – közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség kedden az MTI-vel.

A vádirat szerint a nő 2014-től saját házában nevelt egy akkor 2 éves kislányt, majd 2017-ben egy 11, egy 4 és egy 5 éves kisfiú került hozzá.

Mint ismertették, a nő a négy gyerekkel rendszeresen kiabált, trágár kifejezésekkel illette őket, szüleikről becsmérlő módon, megalázó kifejezéseket használva beszélt előttük.

A legidősebb fiút verte, előfordult, hogy mankóval fejen vagy mellkason ütötte. A 4 éves sértettet lökdöste, a fejét ütlegelte, mert nem fogadott szót neki.

A kislány 9 éves volt, amikor a vádlott azért tépte meg a haját, mert meglátta, hogy a hűtőbe nyúl, hogy egyen valamit, majd még ugyanazon a napon a még éhes kislányt szitkozódva ütötte.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a vádlott 2022 január és március között több alkalommal bántalmazta az egyik kisfiút. Nyújtófával ütött a 10 éves gyermek fejére és lábára, máskor ruhaakasztóval olyan erővel sújtott a fejére, hogy a gyerek orra vérezni kezdett.

A gyerekek a bántalmazások következtében nem szenvedtek súlyos sérülést.

A vádlott, mint a kiskorú gyermekek nevelésére, felügyeletére, gondozására köteles személy e feladatából eredő kötelezettségét sorozatosan és súlyosan megszegte – írták.

Az ügyészség négy rendbeli kiskorú veszélyeztetésének és akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntettével vádolta meg a nőt.

Vádiratában indítványozta, hogy a bíróság ítélje őt felfüggesztett szabadságvesztésre és tiltsa el a nevelőszülői feladatok ellátásától, valamint fizettesse meg vele az eljárás során keletkezett 364 ezer 500 forint bűnügyi költséget.

Az ügyben a Pásztói Járásbíróság dönt.

Hirdetések