A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt egy 38 éves, jelenleg bűnügyi felügyeletben lévő férfi ellen, aki falubelijéhez tört be és lopott el nagy értékű árucikkeket, melyek egy részét értékük töredékéért eladta.

A vádirat szerint a férfi 2023. márciusában a kerítésen átmászva jutott be a sértett házának udvarára, az ingatlan melletti garázs és a pince ablakát betörte, a ház zárt bejárati ajtaját befeszítette.

Az ingatlanból eltulajdonított egy játékkonzolt két kontrollerrel, egy vezeték nélküli hangszórót, öt pár, összesen 850.000 forint értékű lábbelit, ruhaneműket, táskát, 100.000 forint értékben szeszes italt és tizenhat darab, több mint 430.000 forintot érő futballmezt.

A bűncselekmény elkövetéséből származó dolgok közül több ruhaneműt néhány tízezer forintért eladott ismerősei körében.

Lopási cselekményével a férfi 1.844.200 forint, a nyílászárók megrongálásával további 84.290 forint kárt okozott a sértettnek. Az ügyészség dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének elkövetésével vádolta meg, és indítványozta, hogy a bíróság – büntetett előéletére figyelemmel – ítélje végrehajtandó szabadságvesztésre, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, valamint fizettesse meg vele a felmerült bűnügyi költséget és a sértett által bejelentett polgári jogi igényt is. A vádlott a bíróság ügydöntő határozatáig bűnügyi felügyeletben marad.

Az ügyben a Pásztói Járásbíróság dönt.

Hirdetések
Hirdetések