Hirdetések

Az ünnepi hosszú hétvége négy napja során összesen 32 jelzés érkezett a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére. Tűzoltóink 19 műszaki mentés és 3 tűzeset során avatkoztak be.

Összeütközött két személyautó szombat reggel a 22-es főúton, Salgótarján és Kishartyán között. A járműveket egy szabadnapos tűzoltó áramtalanította. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói a helyszínt biztosították és a forgalom irányításában segédkeztek. A balesetben hat ember volt érintett, közülük két embert kórházba szállítottak a mentőszolgálat munkatársai.

Karambolozott három személyautó szombat délután Balassagyarmaton, a Kóvári úton. A helyi hivatásos tűzoltók két járművet áramtalanítottak, a harmadik áramtalanítására nem volt szükség. A baleset két résztvevőjét kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai.

Az esti órákban Salgótarjánban, a Salgó úton ütközött össze két személyautó. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a gépkocsikat. A két jármű négy utasa saját erejéből el tudta hagyni a roncsokat. A mentősök három sérültet kórházba szállítottak. Pár perccel később a 21-es főúton, Pásztó közelében az árokba hajtott egy személyautó. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autó két utasa nem szenvedett sérüléseket a baleset során.

Kétszer riasztották kidőlt fák miatt tűzoltóinkat szombaton. Korán reggel Nógrád település külterületén vasúti sínekre dőlt egy fa. A rétsági hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el a sínekről a növényi részeket. Az esti órákban a 21-es főúton, Salgótarján belterületén akadályozta a járműforgalmat egy úttestre dőlt fa. Itt a vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói avatkoztak be.

Letért az úttestről, az árokba hajtott és egy oszlopnak ütközött egy személyautó vasárnap délután Salgótarjánban, a Kikerics utcában. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autóban két ember utazott, mindketten saját erejükből elhagyták a gépkocsit. Személyi sérülés nem történt.

Két esetben jelzett a szén-monoxid-érzékelő vasárnap Nógrád vármegyében. A délelőtti órákban Érsekvadkerten, az Új soron adott le jelzést egy készülék egy családi házban. Bár a rétsági hivatásos tűzoltók mérései nem mutatták ki a lakásban a veszélyes gázt, a szolgáltató szakemberei kizárták a rendszerből az ott működő, nyílt égésterű vízmelegítőt. Késő éjjel Kutasón, egy Ady Endre úti házban szólalt meg egy érzékelő. A pásztói hivatásos tűzoltók az eredeti állapotok visszaállítása után vizsgálták a ház levegőjének összetételét. Méréseik kimutatták a szén-monoxid jelenlétét az épület konyhájában. A gázszolgáltató szakemberei kizárták a rendszerből a jelzés pillanatában éppen üzemelő gáztűzhelyt. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Megdőlt és veszélyeztette a járműforgalmat egy körülbelül tíz méter magas fa vasárnap délután Cserhátszentivánon, a Kossuth utcában. A pásztói hivatásos tűzoltók és a Bokori Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei motoros láncfűrész segítségével eltávolították a veszélyessé vált fát.

A vasúti forgalmat és elektromos vezetékeket veszélyeztetett egy megdőlt fa hétfő reggel Diósjenőn, a Jog utcában. A rétsági hivatásos tűzoltók, valamint a Diósjenői Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei motoros láncfűrésszel eltávolították a veszélyessé vált fát.

Kidőlt egy lakatlan ház fala hétfő délután Salgótarjánban, a Táncsics úton. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói lebontották a ház veszélyesen megdőlt kéményét, majd a romos részt kordonszalaggal körbezárták. Az eset során nem sérült meg senki.

Letért az úttestről, egy oszlopnak ütközött, majd az oldalára borult egy személyautó hétfőn késő éjjel Salgótarjánban, a Füleki úton. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autóban csak a sofőr utazott, őt kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai.