Hirdetések

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói jármű önkényes elvétele miatt indítottak eljárást egy 31 éves litkei férfi ellen, aki szilveszter éjszaka autót lopott a hazajutáshoz.

Hirdetések

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére december 31-én 23 óra 14 perckor érkezett bejelentés, hogy egy Karancskesziben lévő családi ház udvaráról elvittek egy személygépkocsit. Az épület biztonsági kamerájának felvételén a nyomozók egy kapucnis férfit láttak, aki az óév búcsúztatóra meghívás nélkül érkezett 22 órakor. Beült az udvaron álló gépkocsik egyikébe, beindította a benne hagyott slusszkulccsal, és a tulajdonos engedélye nélkül távozott. A riasztott rendőri egységek pár órával később Litke központjában találták meg az autót, benne az indítókulccsal. A körzeti megbízottak a kocsitól egyenesen a közelben lakó, 31 éves férfi házához mentek, aki hamar beismerte tettét.

A rendőrkapitányságon azt is elmesélte, hogy baráti látogatóban volt az év utolsó napján Karancskesziben, azonban lekéste az utolsó buszt. Sietett volna haza az éjféli pezsgőbontásra, ezért egy hirtelen gondolattól vezérelve átnézte a közelben parkoló autókat, hátha valamelyikkel hazajuthat. Az egyik ház nyitott udvarán sikerrel járt, ahol egy nem zárt, prémium márkájú kocsit talált, amelyben még az indítókulcsot is benne hagyta a tulajdonosa. A települést elhagyva élvezte a vezetést, így hosszabb utat választott hazáig, és csak órákkal később, 2024-ben hagyta hátra szerzeményét Litkén.