Hirdetések

A Pásztói Rendőrkapitányság nyomozást folytat egy 17 éves férfi ellen, aki a gyanú szerint Kállón több lopást is elkövetett.

A 17 éves kállói lakos szilveszter éjszaka óév búcsúztatás helyett lopni indult. Kinézte magának a település egyik lakóházát, amelynek kertjébe bemászva a nyitott garázsból fúrót, csempevágót, kerékpárt és pitbike-ot lopott el 100.000 forint értékben.

A gyanú szerint ugyanez a fiatal férfi november 15-én, november 22-én majd december 7-én szintén Kállón további lakóingatlanokba, melléképületekbe tört be és gyakorlatilag minden kézzel fogható és mozdítható dolgot magával vitt. Zsákmánya között kézi szerszámok, fűkasza, fűnyíró, hangszóró szerepel, de több lakásból élelmiszereket, italokat, dohányárut és készpénzt is lopott. Az egyik családi háznál még a biztonsági kamerát is megrongálta, azért hogy a lebukást elkerülje. A sértetteknek több százezer forint lopási és rongálási kárt okozott.

Fotó: police.hu

A Pásztói Rendőrkapitányság nyomozói az adatgyűjtések eredményeként január 3-án Kállón elfogták a fiatalkorút, és előállították a rendőrkapitányságra, ahol négyrendbeli lopás miatt kihallgatták és őrizetbe vették. A rendőrök az ellopott tárgyak közül többet megtaláltak és lefoglaltak.