Hirdetések

A salgótarjáni rendőrök három nap alatt megtaláltak egy ellopott utánfutót, és elfogták a bűncselekmény három elkövetőjét.

Hirdetések

Bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint Pintérpuszta belterületéről elvittek egy egyedi gyártású utánfutót. A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai azonnal megkezdték a nyomozást, és a bejelentést követő harmadik napon meg is találták a járművet, valamint előállították a három tolvajt. Kihallgatásukon fény derült a jogellenes cselekmény kivitelezésére, beismerték tettüket.

A 47 éves salgótarjáni férfi Pintérpuszta belterületén felfigyelt egy utánfutóra, amely már hetek óta az út mellett vesztegelt. Úgy gondolta, megszerzi magának, és fel is hívta egyik ismerősét, segítsen neki a szállításban. Mivel a 30 éves férfi nem rendelkezett olyan gépkocsival, amivel megoldhatták volna a vontatást, ezért egy 29 éves, szintén salgótarjáni lakos sietett a segítségükre.

A két fiatalabb tettes január 1-jén, az éjszaka közepén meg is érkezett a 47 éves megbízó által megadott címre, ahonnan az utánfutót a lakására vontatták. A szállítás után a férfinak eszébe jutott, hogy a járművet biztos keresni fogják, így levette róla a rendszámot, és elrejtette a műhelyében. A megérzése nem csalt, azonban hiába volt a csel, a rendőrök megtalálták az udvarán az elszállított utánfutót és a leszerelt rendszámot, amiket lefoglaltak.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a legidősebb férfit lopással és egyedi azonosító jellel visszaéléssel, míg két társát lopással gyanúsítja.