Hirdetések

A Szécsényi Rendőrkapitányság nyomozói őrizetbe vették azt a 26, 25 és 16 éves férfit, akik egyetlen betöréssel közel 4 000 000 forint értékű zsákmányt vittek haza.

A három testvér január 12-én este előre megtervezett lopási szándékkal autóval Szécsénybe indult egy városszéli telephelyre. Felváltva vezettek, és az sem zavarta őket, hogy egyiküknek sem volt jogsija. A városi köztemetőnél állították le a kocsit. A sírkerttel határos telephely kerítését az otthonról vitt fogóval megbontották, berúgták az irodaépület ajtaját, megrongálták a biztonságikamera-rendszert, és vittek, amit tudtak. Nagy volt a zsákmány, így négyszer fordultak a telephely és a lakásuk között. Az iroda egyik fiókjában talált közel kétmillió forinton túl márkás szerszámgépeket, óriástévét, airsoft fegyvert, luxuskarórát, mobiltelefont, számológépet és fényképezőt is zsákmányoltak. Az utolsó fordulóval egy, az udvaron talált, rendszám nélküli kvadot is betuszkoltak az autóba, és szintén hazavitték. Az elkövetők a lopással 3 830 000, a rongálással 300 000 forint kárt okoztak. Az ellopott gépek egy részét értékesítették.

Fotó: police.hu

A Szécsényi Rendőrkapitányság nyomozói az adatok alapján január 16-án megjelentek a testvérek őrhalmi házánál, ahol elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható két idősebb testvért, és előállították a rendőrkapitányságra. Fiatalabbik társukat még aznap Nógrádmegyerben kapták el. A nyomozók kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat. A lopott tárgyak jelentős részét több helyszínen foglalták le.