Hirdetések

Egy békéscsabai reklámcég tette közzé Salgótarján új fejlesztési elképzelését. A látványterv szerint a Beszterce lakótelep melletti tó környezetét újítaná fel az önkormányzat – legalább is a vállalkozás rájuk hivatkozva mutatta be az animált képeket.

Tényként kezeli a Pearl Marketing and Management Rendezvényszervező és Szolgáltató KFT., hogy egy tavat és a környező zöldterületeket felújítja a salgótarjáni önkormányzat. Azonban a Kelet-nógrádi város friss hivatalos kommunikációjában sehol nem látható erre utaló megjegyzés sem.

A tó környezete jelenleg. (fotó: fb.com)

A cég egy internetes fórumon mutatta be azt három animált képet, amelyen vonzó területként mutatja az évtizedek óta elhanyagolt, de máig kedvelt rekreációs övezetet.

Salgótarján önkormányzata pályázati forrásból nagyszabású felújítást tervez a város legnépszerűbb pihenőhelyén, a Tóstrandon és környékén. A várost felkereső turisták számára is kedvelt helyszínen a tervek szerint tovább növelik a növényzet sokszínűségét, rendezik a tó partvonalát, a szolgáltatásokat büfével, nyilvános mosdókkal, csónak és vízibicikli kölcsönzővel bővítik. Egyebek mellett felújítják a tavat körbe ölelő sétányt és megújul a futókör is.

– írja a társaság a Salgótarján, több mint gondolnád nevű internetes fórumon.

Molnár Károly önkormányzati képviselő szerint szinte biztos, hogy nyerni fog a tervük. (kép: fb.com)

A várost vezető önkormányzat nevében Molnár Károly baloldali képviselő mindössze egy véleményt fűzött a megjelent anyaghoz, amelyben azt írta le, hogy egy frissen megjelent pályázatra fogják beküldeni a felújítási tervüket és szerinte

a megvalósítás tekintetében már sokkal közelebb van a biztoshoz, mint a bizonytalanhoz, hiszen előre elfogadott „kalapba”, saját pénzre adta be a városvezetés.

Salgótarján kedvelt tava a jövőben. (kép: fb.com)

Molnár szerint előre megállapodtak a magyar kormánnyal arról, hogy ez a terv kivitelezhető lesz, az önkormányzat már tavaly év végén döntött a projekt indításáról.